Suhe trave

Suhe trave

MMC Gledamo, 12. november 2023 ― Nuri Bilge Ceylan že od drame Bilo je nekoč v Anatoliji naprej gradi zelo prepoznavno "znamko": snema dolge, gostobesedne in poetične skice malih ljudi v neizmerni pokrajini. Suhe trave, novi portret zagrenjenega intelektualca, ustrezajo tem parametrom.
Pošast

Pošast

MMC Gledamo, 8. november 2023 ― Če je Hirokazu Kore-eda v uspešnici Tatiči načel vprašanje, kaj v resnici pomeni pojem družine, v Pošasti na podoben način dekonstruira idejo resnice. To počne z ogromno mero razumevanja za kompleksna čustva otroka, ki je preobtežen s skrivnostjo.
Kos kos robida

Kos kos robida

MMC Gledamo, 6. november 2023 ― V neki vasi je nekoč živela ženska. Tam so veljala posebna pravila. Tudi čas je tekel drugače. Imela je svoj dom in trgovino, bila je zadovoljna. Vsaj tako je mislila. Morda je bilo res. Nato pa je v njen brezoblični vsakdan kot meteor treščilo življenje.
DogMan

DogMan

MMC Gledamo, 21. oktober 2023 ― Francoski režiser Luc Besson je v prejšnjih desetletjih ustvaril nekaj kultnih uspešnic in kritiško priznanih filmov, njegov zadnji film z naslovom DogMan pa govori o zanemarjenem dečku, ki odraste s psi, v katerih najde svojevrstno družino.
še novic